Social 8 August 2007 23:21
Pe cele trei scene ale festivalului vor concerta atit trupe consacrate, cit si proiecte muzicale underground.

Stufstock nu vine anul acesta doar cu doua zile de distractie in plus fata de anii precedenti, ci si cu o armata de trupe straine consacrate care vor aduna conform organizatorilor peste 10.000 de spectatori la festival. Intre 16 si 19 august, pe scena de la Marina Park din Vama Veche vor cinta trupe precum Cradle of Filth, The Dandy Wharhols, Bloodhound Gang sau Toy Dolls, iar dintre trupele romanesti vor fi multe cu care deja ne-am obisnuit pe scena de la Stufstock, precum Luna Amara, Travka, E.M.I.L., Kumm, Timpuri Noi, Blazzaj, Zdob si Zdub, Zob, Gindul Mitei, Phoenix sau Altar. Adaugati la acestea nume putin mai departe de mainstream precum Klimt 1918 (Italia), Sunshine (Cehia), Defunkt (SUA), Tuba Project (SUA), Alex Harding (SUA) si Last Hope (Bulgaria), Alternosfera si Prigon (Moldova) sau Silent Strike, Lucian Ban, Blanoz, B.A.U., Deka Dens sau Du-te Vino si veti avea o idee despre diversitatea ofertei din acest an a festivalului.

Trupa Cradle of Filth s-a format in 1991 in Suffolk, Anglia. Statutul de trupa black-metal a fost subiect de polemica din momentul in care trupa a inceput sa aiba succes. Imaginea trupei este reprezentata de vocalistul Dani Filth, nascut Daniel Lloyd Davey. Reteta la care au apelat rockerii de la Cradle of Filth pentru a intra in topuri si in istorie si a iesi din underground a constat in formarea unei imagini comerciale speculind show-urile horror, facind abuz intr-un mod asumat de toate cliseele spectacolului de tip „black metal“, ajungind in scurt timp sa fie perceputa drept o trupa satanica de catre spectatorii ocazionali cu toate ca versurile lor fac foarte rar referire la cultul satanist.

Potrivit revistei „Metal Hammer“, Cradle of Filth este cea mai de succes trupa metal de la Iron Maiden incoace in Anglia. Trupa a socat si prin materialele promotionale controversate, cum sint, de exemplu, tricourile infatisind calugarite masturbindu-se sub sloganul „Jesus is a cunt“, sau tricouri cu sloganul: „I Love Satan“. Videoclipul „Her Ghost in the Fog“ a rulat in heavy-rotation luni in sir pe MTV2, iar piesa „Nymphetamine“ e pe coloana sonora a filmului „Resident Evil 2“. Cel mai bine vindute albume ale lor sint „Dusk and Her Embrace“ (1997), „Cruelty and the Beast“, (1998) si „Nymphetamine“ (2004). Legendele despre performance-urile violente si spectaculoase ale trupei Cradle of Filth vor putea fi confruntate de catre fanii din Romania pe 16 august la Stufstock.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.