Social 8 August 2007 23:21
Proprietarii de apartamente nu pot efectua unele modificari fara acordul asociatiei de proprietari.

Legislatia prevede amenzi drastice, de pina la 3.000 de lei, pentru proprietarii care nu tin cont de obligatia legala de a avea acordul asociatiei de proprietari pentru diverse actiuni. Exista si sanctiuni mai blinde: schimbarea de catre proprietar a destinatiei locuintei fara autorizatiile si aprobarile legale ii va aduce o amenda de „doar“ 200-1.000 de lei.

Obligatiile proprietarilor sint stabilite clar prin legislatia in vigoare. Astfel, conform Legii nr. 230/6.07.2007, „proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale. Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intii acceptul din partea asociatiei de proprietari“, se arata in acest act normativ.

Pe de alta parte, proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decit aceea de locuinta sint obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.