Social 8 August 2007 16:13
Vremea se va ameliora spre sfarsitul saptamanii, ploile vor cadea pe arii restranse, mai ales in zonele de munte, in nordul si centrul tarii, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 23 si 34 de grade Celsius, informeaza Autoritatea Nationala de Meteorologie (ANM).

Reprezentantii ANM au declarat ca miercuri vremea se mentine instabila in nordul, centrul si estul tarii, mai ales in Moldova si in Carpatii Orientali, unde vor cadea ploi abundente insotite de descarcari electrice. In restul tarii, cerul va fi variabil. Incepand de vineri, vremea va deveni instabila in vestul, nordul si centrul tarii, unde va ploua si se vor inregistra intensificari ale vantului, dar nu de aceeasi intensitate ca cele inregistrate in prima parte a saptamanii. In rest vremea va fi predominant frumoasa.

Sambata ploile se vor mentine doar in jumatatea de vest a tarii si la munte, unde pe alocuri vor mai fi si descarcari elecrice. Cerul va mai fi noros pe arii restranse. Temperaturile se vor incadra intre 23 si 34 de grade Celsius, cele mai multe grade fiind prognozate pentru estul si sud-estul tarii (Oltenia, Banat si Muntenia), informeaza NewsIn.

Reprezentatii ANM au mai precizat ca pana joi dimineata se va mentine avertizarea meteo cod galben, emisa luni, pentru Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si Carpatii de Curbura. In aceste regiuni vor cadea ploi cu caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 de litri pe metrul patrat. Pe arii restranse, cantitatile de apa vor fi cuprinse intre 45 si 50 de litri pe metrul patrat. Vantul va sufla cu 50-70 de kilometri/ora, iar in zonele montane viteza vantului poate ajunge la 80 de kilometri/ora.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, luni dupa amiaza, o atentionare meteorologica pentru prefecturile judetelor Arges, Bacau, Braila, Brasov, Botosani, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea, Tulcea si din municipiul Bucuresti.

Atentionarea cu cod galben vizeaza risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar care necesita o atentie sporita in zonele predispuse la inundatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.