Social 7 August 2007 13:08
Ministrul muncii va prezenta astazi Guvernului solutiile gasite pentru reducerea costurilor cu personalul din administratia locala, si anume blocarea numarului locurilor de munca prin legea bugetului pe anul 2008 sau plafonarea fondului de salarii, informeaza NewsIn.

Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca reducerea personalului din administratia publica nu implica concedierea unui numar de angajati, ci controlarea angajarilor. Pacuraru a spus ca a gasit doua variante prin care se poate face acest lucru, pe care le va prezenta Guvernului, in sedinta de astazi.

"Salariatii nu vor fi dati afara, ci se va face un control al angajarilor prin doua metode. Ori se va finanta, si in 2008, acelasi numar de posturi ca in 2007, deci nu se va mai mari numarul acestora prin legea bugetului, ori se va plafona fondul de salarii, ceea nu va mai permite infiintarea de posturi noi", a spus Pacuraru.

Ministrul muncii a declarat, sambata, la Galati, ca va propune Guvernului reducerea cu 10% a costurilor din administratia centrala si locala, unde cresterea de personal este "fara precedent", ca posibila rezolvare a deficitului de forta de munca din alte sectoare. Potrivit lui Pacuraru, cresterea numarului locurilor de munca, in special in administratia locala (unde numarul de locuri de munca a crescut anul acesta cu 100.000), se face necontrolat, mai ales avand in vedere ca in Romania procesul descentralizarii nu functioneaza corespunzator.

Ministrul a precizat ca resursa umana poate fi redistrubuita catre zone unde exista deficit. Pacuraru a dat ca exemplu de redistribuire agentiile judetene pentru ocupare unde, din cauza scaderii somajului, angajatii nu mai au multe atributii, iar acest personal ar putea fi redistribuit catre casele de pensii unde deficitul de forta de munca este de peste 600 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.