Un sobor de preoti de la Manastirea Plumbuita, in frunte cu parintele staret arhimandrit Visarion Marinescu, oficiaza slujba de inmormantare a actorului, muzicianului si realizatorului de emisiuni de radio si televiziune ce a incetat din viata duminica.

Printre cei prezenti la ceremonie se numara oameni din lumea teatrului si a muzicii, printre care Stefan Banica Jr., Margareta Paslaru, dar si presedintele PSD Mircea Geoana si omul de afaceri Peter Imre, ce a fost si luni la Bulandra, unde trupul lui Pittis a fost depus pentru ca doritorii sa-i poata aduce un ultim omagiu. A venit la teatru si finantatorul Rapidului, George Copos, insotit de una dintre echipele de juniori ale clubului. Pittis a fost fan al echipei si membru in Clubul Aristocratic al Rapidului.

Regretatul artist va fi inmormantat la Cimitirul Bellu. Convoiul funerar va pleca de la teatru la ora 13.00, va trece prin fata sediului Radiodifuziunii Romane si va ajunge la cimitir in jurul orei 14.00.

Actorul a fost angajat al Teatrului Bulandra, unde a jucat pentru prima data in 1961, iar doi ani mai tarziu a devenit director artistic al institutiei.

Potrivit Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), marile succese teatrale ale lui Pittis "s-au petrecut in special pe scena Teatrului Bulandra din Bucuresti, lucrand cu regizori importanti ca Liviu Ciulei, Alexandru Bocanet, Valeriu Moisescu, Andrei Serban, San Nasta sau Alexandru Tocilescu in spectacole de mare anvergura cu succese notabile in tara si in strainatate".