Social 7 August 2007 23:29
De cativa ani, Teatrul Figura din Gheorgheni (jud. Harghita) are un proiect de vara, destinat montarilor in aer liber, gazduit de regula de curtea interioara a unui castel medieval fortificat, devenit centru cultural, din comuna Lazarea, la mai putin de zece km de Gheorgheni. La sfarsitul acestui iulie a fost randul "Nuntii lui Figaro" de Beaumarchais, inscenata de un regizor din Ungaria cu actori ai teatrului local.

Iar cand spun inscenata, tocmai despre asa ceva este vorba, despre o scena mai mult sau mai putin improvizata in mijlocul curtii de la Lazarea, cu toate datele primare ale unui spatiu teatral conventional, profitand insa din plin de acustica extraordinara a locului si de perspectiva pe care panta curtii o oferea spectatorilor. Altfel spus, "Nunta lui Figaro" s-a dovedit un spectacol de interior transpus in exterior fara aproape nici o concesie facuta arhitecturii naturale. Mare pacat, avand in vedere cat de multa lume se adunase, pe intuneric (dupa 9.00 seara), la Lazarea, ca sa vada aventurile lui Figaro printre valuri si perdele albe, pe acordurile unei muzici sud-americane. In putine locuri din Romania ar veni mai bine (mult) de o suta de oameni, departe de oras, ca sa vada teatru pe racoare si care, mai mult decat atat, reactioneaza atat de bine, cu atata implicare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.