Social 7 August 2007 17:38
Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul privind decesul lui Bogdan Alexandru Costache, elevul care s-a aruncat, in luna mai, de la balconul profesoarei Corina Vasile, informeaza Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Prin rezolutia procurorului din data de 3 august s-a dispus neinceperea urmaririi penale deoarece din cercetarile efectuate nu au rezultat date sau indicii care sa duca la concluzia ca moartea lui Bogdan Costache ar fi fost urmarea savarsirii unei fapte de natura penala, se precizeaza in comunicatul Parchetului, citat de NewsIn.

Procurorul care a facut ancheta in acest caz a dat solutia de neincepere a urmaririi penale fata de profesoara Corina Vasile pentru savarsirea infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii, constatand ca din probele adunate la dosar nu a rezultat ca aceasta l-ar fi indemnat, convins sau sprijinit in mod intentionat pe Bogdan Costache sa se sinucida sau ca ar fi dorit sau acceptat aceasta posibilitate. Aceeasi solutie de neincepere a urmaririi penale a fost data in cazul Corinei Vasile si in privinta acuzatiei de insusire pe nedrept a unor bunuri.

De asemenea, prin aceeasi rezolutie s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Corina Vasile si pentru savarsirea infractiunilor de distrugere si de incercare de a determina marturia mincinoasa.
Elevul Bogdan Costache, in varsta de 18 ani, s-a sinucis, in 24 mai, aruncandu-se de la etajul noua al blocului in care locuia profesoara cu care avea o relatie intima. Elevul se afla la o sedinta de meditatii pentru bacalaureat, cu profesoara de romana Corina Vasile. Presa sustine, printr-o serie de dovezi suspectate ca au fost divulgate de organele de ancheta, ca elevul avea o relatie intima cu profesoara Corina Vasile.

Pe de alta parte, Parchetul General a anuntat pe 7 iunie ca va efectua verificari in urma unei sesizari primite de la Consiliul National al Audiovizualului care a reclamat postul OTV pentru difuzarea de imagini care nu erau destinate publicului in cazul mortii lui Bogdan Costache, elevul care s-a aruncat de la etajul 9 al blocului in care locuia profesoara Corina Vasile.

Ancheta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa clarifice daca exista posibilitatea ca anumite documente care nu aveau caracter public, din timpul desfasurarii cercetarilor in cazul decesului elevului Bogdan Costache, sa fi fost difuzate la OTV. Procurorul general Laura Codruta Kovesi urma sa desemneze un procuror pentru o ancheta interna la Parchetul Tribunalului Bucuresti, care a facut cercetarile in cazul mortii lui Bogdan Costache, iar acesta va stabili daca au existat abateri si de ce natura sunt acestea: daca sunt administrative, daca sunt de competenta CSM sau daca sunt de natura penala.

Comandantul Politiei Capitalei, chestorul principal Marian Tutilescu a solicitat, de asemenea, procurorilor sa verifice modul in care informatii, considerate confidentiale, din cazul "Corina si Bogdan", au ajuns in presa si a dat asigurari ca datele respective nu au fost divulgate de politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.