Social 6 August 2007 10:41
Trupul neinsufletit al actorului si realizatorului de emisiuni radio si de televiziune Florian Pittis a fost depus ieri dupa-amiaza la Teatrul Bulandra, potrivit directorului adjunct al institutiei, Emil Banea.

Prietenii si admiratorii ii vor putea aduce ul ultim omagiu marelui artist, Florian Pittis, incepand cu orele 12.00 ale zilei de ieri, in Sala Izvor a Teatrului Bulandra. Data inmormantarii nu a fost inca stabilita, informeaza NewsIn.

Actorul a fost angajat al teatrului Bulandra chiar de catre maestrul Liviu Ciulei, care i-a propus, intr-o seara, sa inlocuiasca un actor, iar mai tarziu, cand Ciulei a devenit director la Teatrul Bulandra, l-a luat in echipa. In prima sa aparitie pe scena teatrului, in 1961, a jucat in rolul pajului din piesa “Cum va place?” de Shakespeare, in regia lui Ciulei, pentru ca doi ani mai tarziu sa fie deja director artistic al teatrului.

Ca actor la Bulandra a colaborat cu mari regizori, printre care si Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu. A fost Alencon din “Elisabeta I” de Paul Foster, Alioska din “Azilul de noapte” de M. Gorki, Edmund si Jamie din “Lungul drum al zilei catre noapte” de Eugene O'Neill si Ariel din “Furtuna” de Shakespeare, toate in regia lui Liviu Ciulei.

Florian Pittis, actor, muzician si realizator de emisiuni radio si de televiziune a incetat din viata duminica, la varsta de 63 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.