Social 6 August 2007 00:29
Traficul bucurestean va fi gestionat, incepind de anul viitor, printr-un centru de comanda creat dupa modelul londonez, care va urmari prin satelit mijloacele de transport in comun si va debloca electronic marile intersectii din capitala Romniei.
Masini de interventie ale Salvarii, Pompierilor, Politiei urmarite prin satelit, astfel incit sa li se asigure "unda verde" catre zona de interventie, dar si semafoare inteligente, care vor debloca electronic intersectiile aglomerate sint citeva din caracteristicile noului sistem de management al traficului, ce va deveni operational de la jumatatea anului viitor. "Odata implementat, vom avea trei sisteme de prioritate in traficul bucurestean. Salvarea, Pompierii si Politia vor putea sa aiba unda verde de la statiile de pornire pina in zona de interventie, deoarece semafoarele vor fi gestionate de un centru de comanda. Astfel, speram noi, nu vom mai avea incidente neplacute, in care Salvarea sa nu ajunga la timp la cei in nevoie", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, primarul general Adriean Videanu.

Potrivit proiectului de management al traficului, semafoarele din zona centrala vor fi controlate computerizat, marile intersectii vor fi reconfigurate din punct de vedere rutier si dotate cu camere video, iar mijloacele de transport ale RATB vor fi monitorizate prin satelit. Proiectul de management al traficului va debuta la jumatatea lunii august, cu reconfigurarea primelor doua intersectii din oras: Bulevardul Eroilor cu strada Carol Davila si intersectia Bulevardul Tudor Vladimirescu cu Calea 13 Septembrie. Acestea vor fi dotate cu sistem de semaforizare "inteligent", capabil sa ia decizii de modificare a timpilor de semaforizare a intersectiilor pe baza informatiilor primite prin intermediul camerelor video si a cererilor de prioritate primite de la Salvare, Pompieri, Politie sau a vehiculelor de transport public. Cu acelasi sistem vor fi dotate toate cele 100 de intersectii din zona centrala si cele situate pe tot axul nord-sud de circulatie al Capitalei (Piata Presei - Kiseleff - Piata Victoriei - Piata Romana - Universitate - Unirii - Tineretului - Piata Sudului).


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.