Social 6 August 2007 00:21
Mazarine Pingeot stirneste din nou polemici: ultima sa carte, care va intra in curind in librariile din Franta, pare inspirat din controversatul caz al bebelusilor din frigider.
Mazarine Pingeot, fiica ilegitima a fostului presedinte francez, este scriitoare cu „norma intreaga“, iar noua sa carte, „Cimitirul papusilor“, a incins spiritele in Franta inca dinainte de publicare. Motivul fiind ca romanul pare bazat pe o poveste adevarata, mai precis pe tragedia sotilor Veronique si Jean-Louis Courjault, care au trait si au muncit in Seul, pina cind in congelatorul lor au fost descoperite cadavrele a doi bebelusi.

„Cimitirul papusilor“ este o poveste despre infanticid, scrisa la persoana intii de catre mama aflata in inchisoare. La sfirsitul confesiunii din roman, cititorul afla ca femeia a pastrat in frigider cadavrul bebelusului ei congelat. „L-am pus acolo, alaturi, la indemina, intr-un loc ideal si rece, intre tarte si verdeturi“, scrie Mazarine Pingeot pe ultima pagina a romanului. „Ceea ce ma intereseaza este procesul psihic care duce la infanticid, motivele care au facut-o pe acea mama sa devina ucigasa copilului ei. Cazul Courjault n-are nimic de-a face cu cartea, romanul meu nu e nici istoric si nici jurnalistic“, a afirmat scriitoarea dupa ce toata presa din Franta a preluat stirea si a transformat-o intr-o aprinsa controversa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.