Social 6 August 2007 23:53
Corespondenta de dragoste dintre filozoful Martin Heidegger si fosta lui eleva Hannah Arendt, care se intinde timp de cinci decenii, apare in romana pentru prima data.

Corespondenta inedita a unuia dintre cei mai importanti filozofi ai secolului al XX-lea, Martin Heidegger, provenit din scoala fenomenologica intemeiata de Husserl si cunoscut pentru celebra lucrare „Fiinta si timp”, cu fosta lui studenta Hannah Arendt, care a devenit, la randul ei, teoretician politic cu studii despre originile totalitarismului, este publicata in premiera in limba romana in volumul „Hannah Arendt&Martin Heidegger/Scrisori 1925-1975”, editat de Humanitas.

Hannah l-a intalnit pe Heidegger, care i-a fost profesor, cand avea 18 ani, in 1924, la Universitatea de la Marburg, iar legatura lor dureaza peste cinci decenii, pana la moartea ei, in 1975.

Diferenta de varsta dintre el si Hannah, de 17 ani, nu a fost o piedica in calea legaturii lor, si nici faptul ca el era casatorit si avea doi copii cand a intalnit-o pe studenta care i-a marcat atat de profund viata afectiva si intelectuala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.