Dupa ce saptamina trecuta in Sibiu s-a auzit multa muzica populara, la Festivalul international de folclor „Cintecele Muntilor“ si la Festivalul National al Traditiilor Populare, saptamina aceasta este dedicata tinerilor.

Simbata, 11 august, la Sibiu se va da startul pentru zece zile de dezbateri si conferinte pe teme culturale, politice si sociale, concerte de muzica pop, hip-hop, rock, metal-dance, jazz, percutie, spectacole de teatru si dans, proiectii de film si expozitii foto. Pe scurt, incepe festivalul „Tinar in Europa: Sibiu intilneste Deventer“. „Sibiu meets Deventer“ este un proiect cultural nascut din colaborarea tinerilor din Sibiu cu colegii lor olandezi din orasul Deventer.

Tot tinerilor le este dedicat si Festivalul „Radacini si Aripi“ pregatit de Teatrul pentru Copii si Tineret GONG. „Roots and Wings“ este rezultatul unei tabere de creatie pentru tineret ce isi propune stabilirea unui canal de comunicare prin arta intre elevii si studentii din Luxemburg, Suedia si Romania. Tinerii vor prezenta un spectacol interactiv de teatru, o imbinare intre pantomima, muzica, teatru, miscare scenica si dans, impletite cu secvente din istoria si cultura celor trei tari.

Prezentarea - uneori ludica, alteori serioasa - se vrea o trecere in revista, in ritm de cavalcada, a esentelor nationale luxemburgheze, suedeze si romanesti. Pina in momentul intilnirii de la Sibiu, fiecare echipa si-a pregatit spectacolul pe teren propriu, comunicarea stabilindu-se strict prin intermediul Internetului. Cele trei secvente urmeaza a fi asamblate in premiera la Sibiu intr-un colaj original pe 6, 7 si 8 august.