Social 3 August 2007 00:16
Americanii retrag de pe piata produsele Fisher Price fabricate in China

In magazinele romanesti se vand jucarii marca Fisher Price, care au fost interzise pe piata SUA pentru ca sunt toxice. Compania Fisher Price a decis sa retraga din magazine peste un milion de jucarii fabricate in China, pentru ca acestea contin prea mult plumb cancerigen.

In magazinele romanesti se vand jucarii care au fost interzise pe piata americana, pentru ca sunt toxice. Cel mai mare producator de jucarii din lume, Mattel Inc., detinator al companiei Fisher Price, a inceput retragerea de pe piata a peste un milion de jucarii fabricate in China. Motivul scoaterii de pe piata tine de vopseaua folosita la jucarii, care contine prea mult plumb, substanta care creste riscul de leucemie. Comerciantii romani spun ca nu au primit nici o notificare privind scoaterea jucariilor de pe piata, deci, aceste se vor gasi la vanzare.

Jucariile retrase de pe piata internationala sunt extrem de populare si in Romania, spun comerciantii din domeniu. „Papusile sau ursuletii Fisher Price sunt la fel de cunoscute printre parinti ca jucariile Disney, numai ca sunt mult mai ieftine“, ne-a declarat administratorul magazinului online de jucarii Toybox. Conform acestuia, jucariile chinezesti de la Fisher Price sunt cumparate mai ales pentru copiii intre 6 luni si 4 ani. „Nu am primit nici o notificare din partea autoritatilor din care sa reiasa interzicerea comercializarii acestei marci, asa ca noi continuam vanzarea lor“, a conchis administratorul magazinului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.