Social 3 August 2007 23:48
Aeroporturile romanesti au adoptat din 20 noiembrie 2006, masurile impuse de Comisia Europeana privind cresterea sigurantei zborurilor, aplicate de multa vreme in Uniunea Europeana.

Conform noilor norme, medicamentele strict necesare sau laptele pentru copii se pot lua in bagajele de mana. Nici doua pastile de algocalmin nu sunt o problema. Iar, medicamentele lichide, respectiv siropurile trebuie justificate. Conform declaratiilor reprezentantilor Ministerului Transporturilor, agentii de securitate de la aeroport pot cere ca pasagerul sa guste din medicamentele lichide. De asemenea, parintii care au biberoane cu o sticla de lapte pentru bebelusi pot fi pusi de catre agenti sa guste din sticla.

Reglementarile au in vedere limitarea volumelor de lichide pe care pasagerii le pot transporta asupra lor si in bagajele de mana, precum si extinderea controlului de securitate la unele obiecte de vestimentatie, la calculatoarele portabile si la articolele electrice de dimensiuni mari.

La distanta de aproape un an de zile, pasagerii companiilor aeriene pot rasufla usurati dupa ce oficialii Comisiei Europene au decis relaxarea regulile de securitate din aeroporturile europene. Vechile reguli duceau la confiscarea zilnica a mii de litri de parfum si alcool. Astfel, pe data de 31 iulie 2007, Comisia a adoptat un regulament care va permite din aceasta luna pasagerilor aerului din terte tari, care aduc la bord lichide din magazinele duty free si care tranziteaza UE, sa isi pastreze cumparaturile.

Noile reglementari vor permite Comisiei sa acorde scutiri tarilor terte din momentul in care acestea vor aplica standarde echivalente de securitate aeriana, permitand astfel accesul in aeronave al pasagerilor cu lichide cumparate din magazinele duty free, pe rutele interne europene. Oficialii Ministerului Transporturilor au precizat ca trebuie realizat un echilibru intre securitatea riguroasa la bordul aeronavelor si confortul pasagerilor. Noile reglementari vor reprezenta un pas spre eliminarea disconfortului inutil al pasagerilor in tranzit sositi din aeroporturile din afara UE care aplica standarde echivalente de securitate privind lichidele.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.