Social2 August 200702:03de Eugenia Mihalcea

Lectura de un minut

Din toamna lui 2008, toti micutii de 6 ani vor merge obligatoriu la scoala, in prima clasa, care inlocuieste actuala grupa pregatitoare.

Copiii vor merge obligatoriu la gradinita de la 3 ani, la scoala de la 6 si la liceu de la 17 ani, potrivit noii structuri a invatamantului preuniversitar, discutata ieri de ministrul educatiei, Cristian Adomnitei cu reprezentantii sindicatelor din educatie.

Astfel, parintii vor fi obligati sa-si dea copiii la gradinita de la 3 ani, unde vor face grupa mica, cea mijlocie si grupa mare. Acest lucru se va intampla gradual, incepand cu toamna lui 2008 pana in 2011, dupa cum a precizat Adomnitei.

Introducerea gradinitei obligatorii din toamna lui 2008 ar fi aproape imposibila, in primul rand din cauza crizei de locuri. Numai in Bucuresti, la 15 septembrie 2007, aproximativ 10.000 de copii nu vor putea merge la gradinita din cauza ca parintii lor nu au gasit locuri sa ii inscrie.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.