A ramas in memoria tuturor drept pictorita care i-a fost pereche celebrului Diego Rivera, dar, mai mult decat ceea ce picta, viata ei a fost adevaratul spectacol.

Nimic n-a invins-o: nici teribila boala a copilariei, poliomielita, nici groaznicul accident care a tinut-o la pat luni de zile, lasandu-i urme pentru toata viata, nici seria de avorturi pe care le-a facut fiindca nu putea duce sarcinile pana la capat, nici furtunoasa ei relatie cu cel ce a fost barbatul vietii ei, Diego Rivera.

Pe langa talentul pentru pictura, Frida Kahlo avea talent la trait, iar asta se demonstreaza fara echivoc in cartea scrisa de Barbara Mujica pe baza marturiilor surorii ei, Cristina. Chiar daca cea care spune povestea nu este Frida, personalitatea acesteia ramane mereu in prim plan.

Pe langa aceasta, mai au loc numai micile observatii tipic feminine ale surorii invidioase si remuscarile ei declarate fata de felul in care a tradat-o pe Frida, acceptand sa fie amanta lui Rivera, de care s-a simtit atrasa inca din prima clipa si caruia i-a pozat nud pentru multe dintre picturile lui murale celebre.