Ii puteti aduce pe cei mici la salile Cretzulescu din Calea Victoriei 49-53, unde picturile si acuarelele din expozitia “Rodica Maniu - pictura si grafica” vor fi un bun prilej pentru a povesti despre farmecul vacantelor petrecute la tara, despre muncile la camp si despre obiceiurile si traditiile de la sat. Un atelier va sta la dispozitia celor mici, unde vor putea picta inspirati de motive populare. Programele se desfasoara dupa urmatorul program: duminica 5 august, ora 11 - pentru copii de 6-8 ani; duminica,
12 august, ora 11 - pentru copii de 8-10 ani; sambata, 18 august, ora 11 - pentru copii de 4-6 ani; duminica 19 august, ora 11 - pentru copii de 10-12 ani.

Adultii preocupati de arta pot participa la programele intitulate „Gratie si bizarerie. Pictura manierista in Italia si Tarile de Jos”. Acestea sunt sustinute la Galeria de Arta Europeana si propun o intoarcere in secolul al XVI-lea, printr-o captivanta explorare a picturii si atmosferei culturale manieriste. Va fi vorba despre gratie, maniera si triumful „inventiunii”, dar si despre bizarerie si „accidente” ale naturii. Se va discuta nu doar despre fenomenul italian, ci si despre reverberatiile sale in Europa si, mai ales, in Tarile de Jos. Vor fi puse in discutie nume mari ale picturii manieriste, precum Bonzino, Vasari, Jan van Hemessen sau Joachim Wtewael. Programele, grupate sub numele „un ceas pentru arta” (vizita insotita de ghid) si „Redez-vous cultural” (prelegere insotita de material ilustrativ), se vor desfasura dupa cum urmeaza: „Un ceas pentru arta”: sambata, 4 august, ora 11; vineri, 17 august, ora 17; „Redez-vous cultural”: vineri, 10 august, ora 17; sambata, 25 august, ora 11.

Participarea la ambele programe se face pe baza de programare la telefon: 314. 81.19 sau prin email la angelica@art.museum.ro (programele pentru familii) si cosmin.ungureanu@art.museum.ro (programele pentru adulti).