Social 1 August 2007 01:05
Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie in intervalul august – octombrie 2007 regimul termic va fi apropiat de cel normal. In luna august vor fi si zile caniculare, cu maxime de peste 35 de grade in sud-estul tarii. In septembrie cantitatile de precipitatii in nord- vestul tarii vor fi mai mari decat normele climatologice. In octombrie maximele vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, iar cele minime intre 0 si 10 grade.
AUGUST: Va fi mai cald decat in mod obisnuit. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre 21 si 31 C, iar temperaturile minime intre 8 si 18 C. Pe parcursul lunii se asteapta atat zile caniculare (temperaturi maxime >35 C) cat si nopti tropicale (temperaturi minime >20 C) in sudul si sud-estul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi mai mici decat mediile climatice in cea mai mare parte a teritoriului. Instabilitatea atmosferica din cursul lunii se va manifesta prin averse de ploaie ce pot avea caracter torential, descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului care pot avea aspect de vijelie.


SEPTEMBRIE:
Temperaturile medii lunare vor depasi valorile normale in regiunile din estul tarii, iar in rest se vor situa in limitele obisnuite. Valorile climatice lunare ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 18 si 28 C, iar a celor minime intre 5 si 15 C. In prima parte a lunii, vremea va fi in general frumoasa, cu temperaturi mai mari de 30 C in sudul tarii. Apoi vremea va intra treptat intr-un proces de racire. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, prezentand o tendinta spre deficit in sud-estul tarii, iar in nord-vestul si nordul teritoriului vor fi mai mari decat normele climatologice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.