Social 1 August 2007 23:39
Sfintu Gheorghe s-a clasat pe locul intii la capitolul „servicii publice de calitate“ oferite populatiei, intr-un top realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) in 2005. Pe ultimul loc a fost sectorul 4 din Bucuresti

Buzau, Piatra Neamt, Vaslui si Oradea si-au adjudecat urmatoarele patru locuri dupa Sfintu Gheorghe in topul municipiilor resedinta de judet cu cea mai buna retea de servicii publice, realizat de IPP timp de doi ani, intre 2003 si 2005, pe baza unor chestionare. Institutul plaseaza pe ultimele cinci locuri, pe linga sectorul 4 al Capitalei, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Calarasi si sectorul 2 din Bucuresti. Celelalte sectoare ale Capitalei si municipiile Arad, Ploiesti, Rimnicu Vilcea, Resita, Constanta si Alba-Iulia nu au raspuns la chestionare. Din acest motiv li s-a acordat punctajul minim si au fost plasate dupa coada clasamentului.

Studiul IPP s-a bazat pe evaluarea indicatorilor de performanta in patru domenii, apa si canalizare, iluminat public, salubrizare si administrarea strazilor, indicatori de care „depinde daca primarul va fi sau nu reales“, a declarat Radu Comsa, realizator al studiului si consilier la Primaria Capitalei. Concluzia studiului este ca municipiile din Romania ofera servicii publice neperformante, asta deoarece alesii locali prefera sa cheltuiasca banii in loc sa-i investeasca in proiecte pe termen lung. „Nu avem primari vizionari, care sa investeasca pe termen lung, ci doar edili capabili sa cheltuiasca banii pentru lucrari imediate. In majoritatea municipiilor lipseste un management eficient al resurselor, cu efecte negative asupra calitatii serviciilor publice furnizate comunitatii“, a declarat Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice (IPP).

Constantin Cristodula, reprezentantul sectorului 4, delegat de primarul Adrian Inimaroiu sa ofere un punct de vedere oficial, a contestat clasamentul IPP. „Nu este real si nici relevant, nu avem cum sa fim noi in coada clasamentului, mai degraba intre primii. Si oricum, stam mai bine decit sectorul 2“, a spus directorul Cristodula de la Investitii. Acesta spune ca, in timp ce iluminatul public si administrarea strazilor se afla in gestionarea Primariei Generale ca si contractare de servicii, „la capitolul apa si canalizare stam foarte bine. Am tras 15.000 de metri liniari de apa si 20.000 de metri liniari de canalizare, intre 2004 si 2006“, iar salubrizarea „este o problema a intregii Capitale“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.