Social 1 August 2007 22:49
Aceasta este concluzia rezultata in urma dezbaterilor dintre zece scriitori, critici si jurnalisti, reuniti de fundatia elvetiana Pro Helvetia la Tescani intre 27 si 30 iulie, pentru a discuta „sansele literaturii romane in contextul globalizarii“.
La Muzeul „George Enescu“ din Tescani, unde au avut loc discutiile, s-au dezbatut subiecte concrete: cum se exporta literatura romana si cum se poate depasi impasul legislativ si birocratic in care se afla institutiile destinate acestui tip de export.

Dincolo de discutii, „grupul de la Tescani“ (format din Sorin Alexandrescu, Liviu Antonesei, Marius Chivu, Caius Dobrescu, Vasile Ernu, Gabriela Gavril, Bogdan Ghiu, Florin Lazarescu, George Onofrei si Lucian Dan Teodorovici) a decis sa sprijine reluarea unui proiect mai vechi, esential in viziunea sa: editarea „International Journal of Romanian Studies“, revista academica initiata in 1976 la Amsterdam si condusa de profesorul Sorin Alexandrescu. Aceasta si-a incetat aparitia dupa 1990, doar trei numere fiind sustinute financiar in anii '90 de Fundatia Culturala Romana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.