Social 31 Iulie 2007 01:14
Uniunea Europeana vrea sa schimbe codurile ce indica masura hainelor.

Producatorii lucreaza dupa tipare vechi de 50 de ani, care nu se mai potrivesc cu marimile actuale ale europenilor.

Cumparatorii isi vor gasi mai repede imbracamintea potrivita, primind toate informatiile prin etichete.

Producatorii de confectii din Romania, alaturi de cei din spatiul european, vor fi obligati sa treaca pe etichetele hainelor nu doar marimea acestora, ci si informatii despre talie, bust sau lungimea
manecilor. Sunt noile standarde impuse de Uniunea Europeana, care vrea sa schimbe codurile ce indica masura hainelor. Este prima incercare de grupare a dimensiunilor corporale corespunzatoare populatiei europene. Producatorii de imbracaminte lucreaza dupa tipare vechi de 50 de ani, care nu se mai potrivesc cu marimile actuale ale europenilor, iar standardele diferite din fiecare tara creeaza confuzie. De aceea, UE doreste aceleasi etichete pentru tot spatiul european.

Cumparatorii nu vor mai pierde timp in cabinele de proba pana sa-si gaseasca haina potrivita. Hainele vor veni ca turnate si unui roman, si unui englez, si unui francez si vor putea fi cumparate dupa aceleasi indicatii inscrise pe etichete si la Bucuresti, Paris sau Madrid. Minunea consta in faptul ca pentru aceeasi circumferinta a bustului vor exista marfuri cu mai multe variatii de dimensiuni pentru solduri, iar pentru aceeasi inaltime marfuri cu mai multe variatii de dimensiuni pentru bust, astfel incat fiecare cumparator sa-si gaseasca produsul potrivit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.