Ministrul Educatiei, Mircea Miclea, sustine ca a primit amenintari dupa ce a demarat verificarea contractelor incheiate de fosta guvernare, inclusiv cel semnat pentru informatizarea scolilor.
"Am primit amenintari directe din partea unor persoane necunoscute. Cind eram in drum spre casa, cineva s-a apropiat si mi-a spus ca daca nu ma linistesc o s-o patesc. In plus au fost diverse aluzii la intentia mea de a clarifica modul in care s-au incheiat contractele cu valoare mai mare de 100.000 de dolari", spune ministrul Miclea. El afirma ca a primit si telefoane de la diversi intermediari prin care era avertizat sa fie precaut. "Eu cred ca e firesc sa primesti aceste amenintari mai ales cind calci interesele anumitor persoane sau firme. Dar nu vreau sa fac un caz din asta, cred ca, atunci cind am demarat verificarile contractelor, mi-am asumat acest risc", mai spune Miclea. Chiar daca amenintarile au venit in urma cu citeva saptamini, pina in prezent ministrul nu a depus vreo plingere si nu a sesizat nici o institutie a statului. In plus, el nu a cerut sa fie protejat de angajatii Serviciului de Protectie si Paza. "Daca se mai repeta, o sa cer si protectie. Dar de la bun inceput mi-am asumat acest risc, cind am demarat verificarile contractelor stiam ca ma expun", declara Miclea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.