Social 30 Iulie 2007 01:10
Banii sunt o preocupare atat de mare pentru multi dintre noi incat luam aproape orice decizie cu gandul la ei.

Fiecare dintre noi credem in anumite metode de a face multi bani: muncesti mai mult, cheltuiesti mai putin, joci la loterie, furi...

Autorul american Thomas Stanley a realizat un studiu celebru asupra oamenilor care au devenit milionari in dolari si ceea ce ii separa de restul. A descoperit ca majoritatea celor deveniti milionari fac parte din patru categorii: patroni de afaceri, manageri de companii, avocati sau medici. Ce au acesti oameni in comun?

Un grad imens de responsabilitate. Un patron sau un manager de multinationala are responsabilitatea a sute de angajati si milioane de dolari de administrat, de un avocat poate depinde faptul ca cineva merge sau nu la inchisoare, iar de un medic chirurg - viata unei persoane.

Asumarea de responsabilitati este recompensata intr-un ritm accelerat. Cu cat esti dispus sa-ti asumi responsabilitati mai mari, cu atat esti predispus sa castigi mai mult. Insa, desi cei mai multi dinte noi ne consideram persoane responsabile, rareori ne asumam responsabilitatea chiar pentru vietile proprii, preferand sa dam vina pe ceilalti pentru problemele noastre.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.