Fiecare dintre noi credem in anumite metode de a face multi bani: muncesti mai mult, cheltuiesti mai putin, joci la loterie, furi...

Autorul american Thomas Stanley a realizat un studiu celebru asupra oamenilor care au devenit milionari in dolari si ceea ce ii separa de restul. A descoperit ca majoritatea celor deveniti milionari fac parte din patru categorii: patroni de afaceri, manageri de companii, avocati sau medici. Ce au acesti oameni in comun?

Un grad imens de responsabilitate. Un patron sau un manager de multinationala are responsabilitatea a sute de angajati si milioane de dolari de administrat, de un avocat poate depinde faptul ca cineva merge sau nu la inchisoare, iar de un medic chirurg - viata unei persoane.

Asumarea de responsabilitati este recompensata intr-un ritm accelerat. Cu cat esti dispus sa-ti asumi responsabilitati mai mari, cu atat esti predispus sa castigi mai mult. Insa, desi cei mai multi dinte noi ne consideram persoane responsabile, rareori ne asumam responsabilitatea chiar pentru vietile proprii, preferand sa dam vina pe ceilalti pentru problemele noastre.