Social 30 Iulie 2007 23:33
In perioada caniculara, firmele de aer conditionat si-au marit veniturile substantial. Cei care au deja aparatele coboara, dintr-un buton, temperatura, iar ceilalti se agita sa isi cumpere "aer rece". Insa acest aer rece nu face intotdeauna bine organismului. Iar acest lucru ni-l confirma medicii. Astfel, potrivit medicului specialist pneumolog Magda Ciobanu, aerul rece ii afecteaza in special pe cei care au o sensibilitate la nivelul cailor nazale.

Este vorba de acele persoane care sufera de sinuzita. Tot din cauza aerului conditionat, multi fac amigdalita si rinita. Aceasta din urma este o inflamatie a mucoasei nazale si se manifesta prin stranut, nas infundat, pruit nazal. Problemele dentare pot fi si ele agravate de aerul rece. Medicul Magda Ciobanu ne-a explicat ca infectiile la nivelul danturii au toate sansele sa fie agravate de aerul rece.

Trecerea brusca de la cald la rece si invers este contraindicata. De aceea este important ca aerul conditionat sa fie mentinut la o temperatura moderata. Daca suferiti de o tuse uscata care nu va da pace de cateva saptamani, aceasta este cauzata tot de aerul conditionat. Potrivit doctoritei Ciobanu, numarul celor care s-au prezentat la medic vaitandu-se ca tusesc de mult timp a crescut simtitor. Medicul ne-a explicat ca pentru a evita problemele de sanatate este important ca aparatele de aer conditionat sa fie intretinute corespunzator. Si asta fiindca aparatele necuratate la timp favorizeaza transmitera microbilor. Mai ales in cladirile mari, unde sistemul de ventilatie este extins in toate incaperile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.