Social 30 Iulie 2007 23:05
Festivalul de Film de la Locarno ia startul pe 1 august. Pelicula lui Nae Caranfil, a Adinei Pintilie si cea a lui Adrian Sitaru au fost selectionate, iar „Independenta Romaniei” va avea parte de o proiectie speciala.
Un mediumetraj documentar, un lungmetraj si un scurtmetraj, cu acestea participa Romania la cea de-a saizecea editie a Festivalului International de Film de la Locarno, care se va desfasura intre 1 si 11 august.

Doar unul dintre filmele romanesti selectate se afla insa in competitia pentru cel mai important trofeu al festivalului: „Restul e tacere”, de Nae Caranfil, care isi va avea premiera mondiala la Locarno. Concureaza la Leopardul de Aur alaturi de alte 18 pelicule - printre care sapte debuturi in lungmetraj -, inclusiv aceea a lui Anthony Hopkins, „Slipstream”. „Restul e tacere” este totodata singurul reprezentant al Europei de Est in competitie. In plus, participarea la Festivalul de la Locarno este o premiera pentru Nae Caranfil. Potrivit declaratiilor regizorului, nici un film de-ale sale nu a mai fost prezentat la Locarno pina acum si nici el nu a mai pus piciorul in localitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.