Social 30 Iulie 2007 23:02
De la Shakespeare la Mishima, prin Arthur Miller si Eugen Ionescu. Acesta este teritoriu dramaturgic pe care il vor acoperi teatrele bucurestene in stagiunea de toamna.

Chiar daca e vacanta si bucurestenii migreaza prin tarile calde, scenele Capitalei traiesc agitatia repetitiilor. Teatrele din Bucuresti se pregatesc deja pentru deschiderea stagiunii care se anunta abundenta in piese nou-noute.

La Teatrul National, directorul Ion Caramitru promite ca iubitorii de teatru, indiferent de virsta, vor avea ce vedea. La Sala Mare se pregateste spectacolul „Eduard al III-lea“, pe un text inedit a carui paternitate a fost multa vreme contestata, dar de curind i-a fost atribuita lui Shakespeare. Regia e semnata de Alexandru Tocilescu, iar decorurile vor fi creatia lui Dragos Buhagiar. In rolul regelui Eduard al III-lea al Angliei il veti putea vedea chiar pe Ion Caramitru. La Sala Amfiteatru va avea loc premiera a doua piese scurte japoneze, cuplate intr-un spectacol. „Hanjo“ si „Seijo“, textele lui Yukio Mishima, sint montate de un regizor japonez, Issey Takizawa. Din distributie fac parte actrita japoneza Kana Hashimoto, Marius Manole, Marius Bodochi, Teodora Mares si altii. Prima piesa, ce va dura o jumatate de ora, trateaza tema asteptarii iubirii, iar cea de-a doua, care va dura o ora, subiectul incestului.

Regizorul american de origine romana Florin Fatulescu a pregatit un spectacol pe celebrul text al lui Matei Visniec, „Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal“, pentru Sala Atelier. Tot acolo, iubitorii de teatru vor putea vedea „Privighetoarea si trandafirul“, un spectacol multimedia creat de Carmen Vidu pe un text de Oscar Wilde, o montare-experiment, lucru destul de rar intilnit pe prima scena a tarii. La TNB a fost invitat sa monteze si unul dintre cei mai originali regizori europeni, ucraineanul Andriy Zholdak.

La Teatrul Bulandra sint in pregatire patru noi spectacole: regizorul Alexandru Darie va monta „Ce pacat ca-i curva!“ de John Ford, Ion Cojar - „Din insemnarile unui necunoscut“, dupa Feodor Dostoievski, Doru Ana - „O scrisoare pierduta“ de Caragiale, si Felix Alexa va pune in scena „Moartea unui comis-voiajor“ de Arthur Miller.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.