Social 28 Iulie 2007 23:03
Autoarea a vorbit despre finalul volumului "Harry Potter and the Deathly Hallows", pentru "USA Today" si pentru NBC, la mai putin de o saptamina de la lansarea mondiala a cartii.

"Sint foarte mindra ca, pe parcursul povestii, multi, multi cititori credeau ca exista posibilitatea ca Harry sa moara. Pe asta mizam", a spus J.K. Rowling la NBC, citata de NewsIn.

In cea de-a saptea carte, Lordul Cap-de-Mort are o infruntare finala cu Potter. In "USA Today", scriitoarea spune ca supravietuirea lui Harry nu a fost intotdeauna o certitudine. "La inceput, totul era relativ. Dar am stiut de mult ca voiam ca Harry sa creada ca se indreapta spre moarte, dar ca va supravietui". S-a aratat incintata ca fanii s-au ingrijorat pentru soarta ucenicului vrajitor, inaintea lansarii ultimului volum. "Eram foarte mindra ca oamenii credeau ca moartea lui Harry chiar era posibila. Am vrut sa simta cititorul ca oricine poate muri, la fel ca in viata."

Este exclus insa ca, pe viitor, Rowling sa scrie o carte in care sa povesteasca intimplarile din cei 19 ani care trec de la batalia finala a lui Harry cu Lordul Intunericului si epilogul cartii, in care Harry si bunii sai prieteni, sotii Ron si Hermione, acum adulti, se reintilnesc. O intoarcere la povestea lui Harry Potter ar fi, din punctul ei de vedere, "o continuare doar de dragul continuarii".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.