Social 26 Iulie 2007 16:11
Pielea poate fi protejata de arsurile solare prin aplicarea unui unguent pe baza de untura de porc in care se fierbe musetel, dar si cu ajutorul uleiului de susan, sustin specialistii in medicina traditionala chineza.

In 1998, cercetatorul american dr. Marianne Berwick de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre, New York a demonstrat ca utilizarea cremelor solare creste substantial riscul de cancer cutanat. Cei care folosesc cremele solare se expun un timp mai indelungat la soare, dorind colorarea pielii si crezandu-se totodata protejati, sunt de fapt si mai expusi riscurilor, a explicat specialistul in medicina traditionala chineza, Adrian Florea. Acesta avertizat asupra riscurilor la care sunt supusi mai ales copiii, pe care parintii ii lasa sa se expuna la soare, ”imbibati” cu cremele cu indici ridicati de protectie.

"Taranii chinezi, poarta in timpul lucrului la camp acele palarii conice din paie cu diametru foarte mare. Orice s-ar intampla, capul trebuie protejat de excesul de radiatii solare", a spus Florea, citat de catre NewIn.
Pentru protejarea pielii impotriva radiatiilor si arsurilor solare, medicina traditionala chineza recomanda aplicarea pe piele a uleiului de susan. De asemenea, se mai poate folosi untura de porc, in care se fierb plante echivalente cu musetelul, adica arnica si salvia. Potrivit lui Adrian florea, cu un astfel de unguent pielea este mult mai ferita de riscul arsurilor dar si de aparitia alunitelor si a cancerului de piele.

Daca totusi, se intampla sa se produca arsuri, medicina traditionala chineza recomanda tamponarea pielii cu o carpa moale, inmuiata in lapte, sau prin aplicarea pe suprafata afectata a unor felii de morcov, castraveti ori cartofi. Sucul de aloe vera este de asemenea indicat in tratarea arsurilor.

Un alt tratament poate fi aplicarea pe piele a sucului rezultat in urma macerarii a cateva felii de dovleac, care trebuie lasate intr-un vas de lut care se ingroapa in pamant pentru 6-10 zile. Lichidul rezultat se aplica pe piele, ajutand la refacerea completa a tesuturilor lezate de orice arsura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.