Social 25 Iulie 2007 16:16
Scolile din peste 70 de comune ale judetului Iasi nu au apa potabila, din cauza nivelului ridicat de nitriti din sursa de apa, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), citat de catre corespondentul NewsIn.

“Inspectorii sanitar-veterinar nu au cum sa elibereze aviz sanitar pentru aceste unitati. Elevii pot folosi apa doar pentru a se spala, dar nu si pentru baut. Singura solutie este construirea unor micro-statii de filtrare a apei, la nivelul acestor comune, insa costurile nu pot fi suportate de autoritatile locale”, a declarat ieri , intr-o conferinta de presa, inspector scolar general Camelia Gavrila.

Aceasta a adaugat ca a avut o intalnire cu prefectul si primarii din judet in incercarea de a-i determina pe edili sa intocmeasca proiecte pentru atragerea fondurilor structurale.

“Costurile pentru infiintarea unei micro-statii sunt de 2.000 - 3.000 euro”, a precizat Camelia Gavrila. Sefa ISJ a mai spus ca nivelul de nitriti din apa nu ar provoca insa imbolnavirea elevilor.

Reprezentantii Autoritatii pentru Sanatate Publica Iasi au declarat ca informatiile preliminare colectate de la inspectorii sanitar-veterinari arata ca nivelul de nitriti din apa este peste limita admisa in 80% din comunele Iasiului.

“Procentul comunelor cu apa infestata cu nitriti a crescut cu 10 procente si din cauza secetei si a temperaturilor ridicate din ultima perioada. Deocamdata, inspectorii sunt pe teren si fac evaluari”, a declarat purtatorul de cuvant al ASP Iasi, Marius Voicescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.