Social 24 Iulie 2007 00:37
Centrele de sanatate au inceput sa includa in pachetul de servicii o noua metoda de relaxare si detoxifiere a organismului: hidroterapia, adica terapia prin apa. Aceasta metoda este folosita mai ales pe timpul verii.

Hidroterapia este una dintre metodele folosite de aproape toate centrele de spa de lux, pentru tratarea mai multor afectiuni. Proprietatile de vindecare ale hidroterapiei se bazeaza pe efectele mecanice sau termale. Terapia exploateaza reactia organismului la stimuli calzi sau reci, ca urmare a presiunii exercitate de apa sau a aplicarii de diferite comprese puse direct pe partea bolnava a corpului. „Hidroterapia este preferata in special in timpul verii, cind organismul este afectat de caldura”, sustine Diana Nurca, medic specialist in hidroterapie.

Tratamentul relaxeaza si revigoreaza corpul, imbunatateste rezistenta organismului in fata infectiilor, normalizeaza circulatia sangvina si imbunatateste metabolismul, amelioreaza digestia, ajuta corpul sa asimileze mai repede substante nutritionale, amelioreaza durerile musculare si imbunatateste functionarea sistemului nervos.

Hidroterapia ce consta in bai reci stimuleaza activitatea organelor interne si tonifica psihicul, in timp ce baile fierbinti intaresc imunitatea organismului si reprezinta un bun remediu impotriva anxietatii sau a stresului, se lauda specialistii in domeniu. Printre cele mai cunoscute terapii pe baza de apa este sauna, care are un rol in activarea circulatiei sangvine si in eliminarea toxinelor. „Sauna nu este indicata persoanelor care au probleme cu tensiunea arteriala, care au cancer, diabet sau femeilor care sint insarcinate”, explica Diana Nurca. Dupa sauna se foloseste asa-numita camera cu gheata, unde se face un masaj scurt si intens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.