Social 24 Iulie 2007 00:25
Aproape noua absolventi de facultate din zece au un loc de munca. La cei fara studii, raportul este mai mic de patru la zece.
Obtinerea unui loc de munca depinde din ce in ce mai mult de gradul de educatie. Populatia cu studii medii inregistreaza un grad de ocupare aproape dublu in comparatie cu oamenii cu un nivel de educatie foarte redus, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

85% dintre cei care au studii superioare lucreaza, 63% dintre persoanele cu studii medii au un loc de munca, in timp ce doar putin peste 37% dintre cei fara studii sint inregistrati ca populatie ocupata. Aproximativ 690.000 dintre romanii inregistrati in cadrul populatiei active nu au un loc de munca. Potrivit criteriilor Biroului International al Muncii, rata somajului s-a ridicat la 7% dupa primele trei luni ale anului, in scadere cu 0,2% fata de nivelul inregistrat in trimestrul anterior, anunta Institutul National de Statistica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.