Social 24 Iulie 2007 23:05
“Harry Potter and The Deathly Hallows”, a saptea si ultima carte din seria scrisa de J.K. Rowling, s-a vandut in 8,3 milioane de exemplare numai in primele 24 de ore de la lansarea mondiala, a anuntat duminica editura americana Borders, potrivit AFP.
“Cea mai mare zi din istoria Borders”, a spus un reprezentant al editurii. “Nu am mai avut niciodata o asemenea carte.” Editura anuntase ca a vandut aproximativ 1,2 milioane de copii in intreaga lume numai sambata, comparativ cu doar 850.000 de exemplare vandute din a sasea carte, “Harry Potter si Printul Semipur”.

Lantul de librarii WH Smith a vandut cate 15 carti pe secunda in orele de dupa lansarea de vineri noaptea, de la 23.10 GMT. Cel mai important lant de librarii britanice, Waterstone's, a vandut peste 100.000 de exemplare in doua ore, iar lantul de supermarketuri Asda, ce a vandut cartea la pretul record de cinci lire sterline (echivalentul 27,5 lei), in vreme ce pretul recomandat de editorul britanic este 17,99 (81 de lei), a epuizat jumatate din stocul de 250.000 de carti intre miezul noptii si ora locala 09.00, sambata dimineata. De la Tokyo pana la Paris, Moscova, Montreal sau Bucuresti, milioane de fani au venit la evenimentele organizate pentru lansarea volumului in limba engleza, fara a mai astepta versiunea in limba lor natala. La Buenos Aires, capitala Argentinei, s-au format cozi lungi la care copiii au asteptat ora lansarii oficiale, unii costumati in Harry Potter sau alte personaje.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.