Social 23 Iulie 2007 23:16
„Totul era bine/All was well”. Acestea sunt cuvintele cu care se incheie cel de-al saptelea si ultimul volum al celei mai de succes serii de romane pentru copii si adolescenti din istoria literaturii.
Dupa mii de declaratii, zvonuri, speculatii, incercari de a se proteja continutul cartii, „Harry Potter and the Deathly Hallows” a fost lansat in sfarsit pe piata, sambata la ora 00.01GMT. Cu pelerine, palarii si baghete magice, sute de oameni au participat si in Romania la lansarea romanului, care a avut loc la ora locala 02.01. Fanii bucuresteni au avut de ales intre patru locuri unde sa participe la aceasta lansare. Cei mai multi s-au inghesuit la lansarea organizata de Libraria Carturesti in interiorul cinematografului Patria.

Aici, manifestarile au inceput la ora 22.00, pe straduta care desparte libraria de cinematograf. Apoi, „magicienii” romani s-au mutat in interiorul cinematografului, in asteptarea orei cand pachetele sigilate care contineau editia in limba engleza a volumului au putut fi, in sfarsit, deschise. in timp ce pe scena cinematografului au fost organizate concursuri de „magie”, din hol se puteau achizitiona pelerine, palarii si baghete magice, o vrajitoare iti ghicea viitorul intr-un bol de sticla, in timp ce o alta ii picta gratis pe fata pe doritori. Peste drum, la libraria care a fost deschisa pana la ora 01.00, cei care doreau isi puteau cumpara precedentele volume din serie, dar si volume care ii aveau ca personaje principale pe alti vrajitori sau pe alti celebri eroi ai copilariei.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.