Spectacolul „Visul“, sustinut de actorul Dan Puric la Festivalul International de Teatru Liber, a fost primit cu entuziasm de publicul de la Sibiu. La reprezentatia de vineri seara, cele 180 de locuri ale salii Teatrului Gong s-au dovedit insuficiente pentru toti iubitorii de pantomima, iar one-man-show-ul a fost rasplatit cu aplauze rasunatoare. Au fost si sibieni care nu au mai incaput in sala, insa nimeni nu s-a plins: intrarea a fost gratuita, iar accesul s-a facut in baza unor rezervari telefonice.

A doua zi dupa spectacol, simbata, Dan Puric a tinut o conferinta de presa, in care a criticat programul Capitalei Culturale, pe care l-a caracterizat ca fiind o „mascarada penibila“. „Sibiul este un fenomen care s-a ratat din plin. Calitatea inalta lipseste, dar se mimeaza“, a declarat Puric. „Sibiul trebuia sa fie o vocaliza de europenizare, dar tu, in loc sa cinti ca Pavarotti, tusesti“, a sustinut Puric.

Proiectul a fost ratat, in opinia actorului, din cauza proastei gestionari si a deturnarilor de fonduri. „In loc sa aduci 30 de trupe pe diurna, chemi patru, platesti fabulos de bine si le pui sa joace de doua-trei ori. Astfel, publicul din Sibiu are acces la semnul inalt. Asa, chemi 50 de insi mediocri si mimezi un festival, o stare de cultura“, a comentat Puric.