Social 21 Iulie 2007 23:44
Blecher si Urmuz vor intra pe miinile unor specialisti in mima, clovnerie, biomecanica si avangarda teatrala in cadrul workshopului “De la cuvint la actiune”, la Sibiu.
In perioada 23 iulie si 18 august va avea loc la Sibiu atelierul de arta dramatica intitulat “De la cuvint la actiune”, in cadrul proiectului “In cautarea teatrului existential”. Proiectul international de cercetare si perfectionare in arta scenica este coordonat de regizorul si profesorul, stabilit in Germania, David Esrig.

Workshopul va consta din mai multe cursuri sustinute de profesori invitati din tara si din strainatate. Yves Marc, specialist in mima, va vorbi despre “Expresia corporala”, Walter Anichoffer, provenit din scoala celebrului Jacques Lecoq va sustine un curs de comedia dell'arte, iar Reiner Dobering ii va initia pe cursanti in secretele biomecanicii, tehnica revolutionara, introdusa pe scena la inceputul secolului trecut de regizorul rus Vsevolod Emilevici Meyerhold, care are in centrul ei corpul si miscarile lui. Scopul atelierului, la care vor participa activ 26 de actori selectati de Esrig de la cele mai importante teatre din tara, este de a constitui un nucleu de lucru in Romania, specializat in cercetarea integrata a avangardei. Astfel, au fost invitati sa participe si cinci profesori din Romania care se ocupa de acest subiect. Ioan Bogdan Lefter si Simona Popescu vor sustine cursuri pe tema avangardei teatrale romanesti a secolului XX.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.