Potrivit Ministerul Administratiei si Internelor, numarul persoanelor aflate in dificultate a ajuns la 101.109, a declarat ministrul Sanatatii.

Din punct de vedere al Ministerului Sanatatii, datele centralizate pe tara indica doua decese din cauza caniculei, un numar de 1.122 de cazuri de urgenta si 1.044 de solicitari la ambulanta, a declarat Eugen Nicolaescu. Nu exista unitati sanitare care sa nu aiba stocuri de medicamente necesare, dar in majoritatea judetelor exista solicitari pentru mai multe ambulante, a mai spus acesta.

De asemenea, controlul in toate taberele s-a incheiat, a anutat ministrul.

Eugen Nicolaescu a anuntat, de asemenea, functionarea unui tel verde, 0800 800 187, pentru acordarea serviciilor de consiliere si a recomandarilor pentru reducerea efectelor caniculei. Acesta este activ intre orele 8 si 20.

Crucea Rosie isi pune la dispozitie voluntarii pentru a participa alaturi de prefecturi pentru a distribui apa, a mai spus ministrul Sanatatii.

Ministrul a facut un apel catre presa pentru a transmite toate recomandarile pentru protectia populatiei in perioada de caldura excesiva.