Social 21 Iulie 2007 14:34
Doua minore din Iasi au ajuns in stare grava la spital si urmeaza sa fie operate, dupa ce au fost impuscate accidental de politisti, vineri dimineata, in timpul unei operatiuni de prindere a zece cetateni de etnie rroma dati in urmarire de mai multa vreme.

Seful Inspectoratului General de Politie Iasi, Liviu Zamfirescu, a declarat pentru NewsIn ca incidentul s-a petrecut dupa ce rromii din zona au incercat sa obstructioneze interventia fortelor speciale, care venisera in satul Zanea, comuna Ciurea, situat la marginea orasului Iasi, in cautarea a zece indivizi care se sustrageau efectuarii pedepselor.

Politistii au reusit sa prinda patru dintre cele zece persoane cautate, moment in care rudele celor arestati i-au atacat pe oamenii legii cu pietre. Acestia au intervenit cu armamentul din dotare, tragand initial focuri de avertisment in plan vertical si apoi catre grupul de agresori cu gloante de cauciuc. In urma incidentului, a rezultat ranirea celor doua minore, dar si a altor persoane.

Una dintre ele, in varsta de 12 ani a fost impuscata in bazin, iar o alta, de 15 ani, in bratul stang.
Fetitele au fost transportate de urgenta la spitalul din Iasi, unde urmeaza a fi operate.

In urma scandalului, rromii din Zanea au mers in fata sediului Politiei din Iasi pentru a cere explicatii oamenilor legii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.