Social 20 Iulie 2007 00:23
S-au decernat premiile celei de-a unsprezecea editii a Festivalului International de Film Documentar, Turistic si Ecologic.
Regizori, documentaristi, producatori, critici si oameni din turism si publicitate din Austria, Italia, Franta, Peru, Chile, Grecia, Coreea si din tari din fostul bloc comunist au venit la Cimpulung Muscel la cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Film Documentar, Turistic si Ecologic Document.Art.

Juriul, prezidat de criticul Calin Stanculescu, a acordat miercuri seara, la ceremonia de decernare a trofeelor, Marele Premiu peliculei spaniole „Salamanca“, regia Herve Tirmarchemasura, pe cit de puternica publicitar, pe atit de artistica, prin alegerea de a scoate in evidenta arhitectura maura, bibliotecile, bisericile, metisajul cultural, artistic si religios din vestitul oras spaniol. „Salamanca“ e un film facut cu masura si bun-gust, o remarcabil de abila punere in pagina cinematografica a fiecarui detaliu cultural al celebrului oras, a explicat Calin Stanculescu. Premiul pentru regie i-a revenit scotianului Tim Maguire care, in filmul sau, „Enigma Rosslyn“, demonteaza cu un umor tipic britanic teoriile elucubrante din „Codul lui Da Vinci“ legate de celebrul castel scotian Rosslyn, punind in valoare adevarata istorie a locului. Filmul e cu atit mai bun cu cit nu se lasa atras in comercialul publicitar facil, neexploatind in folosul turismului fenomenul „Codul lui Da Vinci“, ci, dimpotriva, atacindu-l.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.