"Noile ambulante vor spori eficienta asigurarii serviciilor de urgenta cu 30%", a spus subprefectul Diaconescu, dupa ce a anuntat semnarea acordului intre cele doua institutii.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Bucuresti, dr. Adrian Neacsu, a precizat la randul sau ca folosirea celor 10 ambulante va duce si la reducerea timpului de interventie la pacienti in perioada caniculara. "Serviciul de Ambulanta este suprasolicitat, deoarece in medie sunt 920 de cazuri pe zi, iar suplimentarea ambulantelor ajuta la reducerea timpului de interventie cu 10-15%", a estimat Neacsu.

Subprefectul a adaugat ca la nivelul municipiului Bucuresti ar trebui infiintate mai multe statii cu puncte de plecare comune pentru ambulante si a indicat in acest sens zona Berceni si zona Ghencea. El a adaugat ca in data de 5 iunie a solicitat Administratiei Strazilor sa-si dea acordul pentru ca pe Bulevardul Eroilor sa se amenajeze un punct de aterizare pentru elicopterele SMURD, dar a precizat ca acest lucru nu a fost solutionat.