Social 19 Iulie 2007 00:03
A aparut si in limba romana aceasta carte chinuitoare, devenita best-seller international probabil pentru ca oamenii simt nevoia sa li se spulbere bruma de constante existentiale. E vorba despre „Cartea ignorantei”, scrisa de John Lloyd si John Mitchinson, care strang argumente stiintifice si produc explicatii pentru a narui toate micile adevaruri de care credeam ca suntem siguri.
Zidul chinezesc nu se vede de pe Luna, cameleonul nu-si schimba culoarea pielii in functie de mediu, strutul nu-si ascunde capul in nisip si, in general, cam tot ce aveam bine pus deoparte in bagajul de cunostinte generale de uz comun se dovedeste eronat.

Sau macar o buna parte din ele. in loc sa aiba mustrari de constiinta pentru asta, autorii explica linistiti: „Aceasta carte se adreseaza celor care sunt constienti de faptul ca nu stiu prea multe lucruri. Trateaza subiecte despre care omul de rand nu are nici cea mai vaga idee. Dar ea nu se limiteaza la problemele de suprafata, pentru care exista raspunsuri, ci sondeaza adancurile ignorantei umane.”


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.