Social 19 Iulie 2007 18:28
Noul documentar al lui Michael Moore, intitulat "SiCKO", a adus o publicitate mai mare sistemului gratuit de sanatate al Cubei decat cea pe care a reusit sa o aduca revolutia lui Fidel Castro din 1959, spun medicii cubanezi, citati de Yahoo! News.
Pentru documentar, Moore a dus opt cetateni americani, care s-au imbolnavit lucrand ca voluntari dupa dezastrul de la 11 septembrie 2001, in Cuba pentru a profita de pe urma sistemului sanitar gratuit de acolo. Filmul vrea sa demaste sistemul ineficient de sanatate din SUA si sa arate ca acesta este creat pentru a aduce profit, lasand milioane de oameni neasigurati. Documentarul lui Moore a starnit din nou controverse, regizorul demonstrand faptul ca sistemul sanitar al unei tari sarace ca si Cuba functioneaza mai bine decat sistemul Statelor Unite.

Educatia si sistemul sanitar universal si gratuit al Cubei sunt marile realizari ale socialismului lui Fidel Castro, iar filmul lui Moore transmite un mesaj deosebit de pozitiv in legatura cu acesta.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.