Social 18 Iulie 2007 22:54
Vineri, impreuna cu Cotidianul, se vor distribui CD-ul cu trei simfonii de Mozart si o brosura despre muzician.
Al doilea titlu din Colectia SIMFONICA, pe care Cotidianul il ofera cititorilor in aceasta vineri, la doar 7,9 lei, contine Simfonia nr. 32 in sol major, „Uvertura in stil italian“, Simfonia nr. 35 in re major, „Haffner“ si Simfonia nr. 38 in re major, „Praga“. Impreuna cu CD-ul veti primi si o brosura despre viata si opera muzicianului.

Interpretarea celor trei simfonii este asigurata de englezul Howard Shelley, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati dirijori ai momentului. Nascut in 1950, Shelley a reusit sa se impuna atit ca dirijor, cit si ca un virtuoz al pianului, fiind aclamat in lumea intreaga. Talentul lui a fost remarcat inca de la terminarea primului an de studii la Royal College of Music, unde a fost recompensat cu cea mai importanta distinctie pe care celebrul colegiu o acorda anual. Si-a inceput cariera de pianist cu un concert care i-a ridicat in picioare pe melomanii din Londra si a continuat colaborind cu London Symphony Orchestra, condusa de Michael Tison Thomas. Au urmat recitaluri in lumea intreaga, impreuna cu cele mai prestigioase orchestre, sub bagheta unor dirijori de prima mina: Vladimir Askenazy, Pierre Boulez, Sir Colin Davis sau Ghenadi Rojdestvenski. Interpretarile sale au fost transmise de BBC, iar numarul inregistrarilor puse in vinzare depaseste 75 de discuri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.