Social 18 Iulie 2007 14:28
Copiii romani stabiliti temporar sau definitiv cu parintii in Spania vor putea sa invete, din toamna, limba romana si notiuni despre propria cultura si civilizatie, in baza unei declaratii semnate de ministrul roman al educatiei si omologul sau spaniol, informeaza NewsIn.
Potrivit unui comunicat remis astazi agentiei NewsIn, ministerul spaniol va conlucra pentru implementarea proiectului-pilot in unitatile de invatamant incepand cu anul scolar 2007-2008. Ministerele Educatiei din fiecare regiune autonoma a Spaniei vor stabili de comun acord cu Ministerul Edcuatiei din Romania numarul de scoli, numarul de profesori si localitatile unde se vor desfasura cursurile extracurriculare.

De cealalta parte, Ministerul Educatiei se angajeaza sa transmita spre consultare autoritatilor spaniole competente continutul cursurilor si materialele didactice necesare. Ministerul de resort din Romania va organiza selectia si finantarea cadrelor didactice care vor preda orele optionale. De asemenea, MECT va examina posibilitatile de includere a cadrelor didactice respective in diverse activitati scolare sau de mediere culturala. Predarea cursurilor de limba, cultura si civilizatie romana va fi monitorizata de o comisie infiintata de cele doua institutii implicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.