Social 16 Iulie 2007 01:21
Speculantii fac bani frumosi pe spinarea taranilor loviti de seceta. in sudul tarii, agricultorii isi vand animalele la preturi de nimic, pentru ca nu mai au cu ce sa le hraneasca

Bovinele sunt cumparate pentru 400-500 lei, iar porcii vii se vand cu maxim 0,2 lei pe kilogram. in Moldova, taranii iau si mai putini bani de la samsari, respectiv 200 de lei pentru o vaca. si caii au fost scosi la mezat din cauza lipsei hranei, pretul coborand pana la 300-400 de lei, insa cererea e mica.

Pentru ca tot mai multi fermieri cauta clienti pentru vitele din curte, piata va ajunge la saturatie, iar preturile vor continua sa scada.
taranii mai au o sansa: sa ploua. insa meteorologii ne anunta ca si in lunile care urmeaza precipitatiile vor fi reduse cantitativ, astfel ca fermierii nu isi vor putea reface stocul de furaje. Seceta prelungita a compromis peste 60% din culturile de paioase.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.