Doar 65% dintre romani sunt multumiti de locul de munca Pluri Consultants a derulat in parteneriat cu Hewitt Associates pentru prima data in Romania studiul Best Employers, demonstrand importanta capitalului uman in atingerea obiectivelor de business. Studiul realizat de cele doua companii a demonstrat ca forta de munca din Romania s-a maturizat si se orienteaza tot mai mult spre client, fiind mult mai sensibila la cultura organizationala.

Chiar daca vorbim in prezent de o piata locala a muncii tot mai matura, nicio companie din Romania nu a reusit sa intre in topul Best Employers.

Pachetele de compensatii si beneficii, mai importante decat salariul

Rezultatele obtinute de studiul Best Employers au fost surprinzatoare la nivel national. Astfel, 65% dintre angajatii romani se declara satisfacuti in general de locul lor de munca. Doar jumatate dintre acestia apreciaza companiile pentru care lucreaza in prezent ca fiind pozitionate superior fata de altele in care ar putea lucra, iar 70% declara ca rareori sunt ingrijorati de faptul ca isi vor pierde locul de munca.

„Liderii companiilor si specialistii din resurse umane trebuie sa inteleaga faptul ca asteptarile angajatilor sunt in crestere. Atragerea si retinerea talentelor este deja un subiect important pentru companiile din regiune si va deveni si mai dificila in viitor”, spune Rita Veres, manager de proiect la Best Employers Associates International pentru Europa Centrala si de Est.