Social 16 Iulie 2007 22:21
Marile studiouri de film au luat la puricat autorii de literatura fantasy, inclusiv romane din anii ’60, doar-doar vor gasi un succesor pentru Harry Potter.
O data cu sfirsitul seriei de carti despre micul vrajitor, Hollywoodul se chinuieste sa ii descopere urmasul. Warner Bros. a anuntat deja ca a achizitionat drepturile de ecranizare a ciclului de sapte romane „Septimus Heap“, iar Relativity Media se lauda cu achizitia lui „Tunnels“, o serie - tot britanica - de romane fantasy. Primul ciclu, a carui autoare este Angie Sage, se concentreaza asupra a doi copii, care au fost schimbati la nastere: baiatul isi va reclama insa drepturile magice in calitate de fiu al unui vrajitor puternic, iar destinul fetei este sa devina printesa. Scriitoarea va fi producatoare executiva a primului lungmetraj, „Septimus Heap: Magyk“. „Tunnels“, de Roderick Gordon si Brian Williams, se axeaza pe povestea unui baiat cu ambitii de arheolog care, investigind disparitia tatalui sau intr-un tunel, descopera o lume subterana a vrajitorilor. Autorii au publicat pe cheltuiala lor primul volum din „Tunnels“, au produs deja un al doilea, iar al treilea e in lucru.

Casa de productie a regizorului John Moore este in curs de achizitie a drepturilor de ecranizare a cartii „The Book of Lost Things“, de irlandezul John Connolly. Actiunea acesteia are in centru un baiat de 12 ani care incearca sa isi revina dupa pierderea mamei, inchizindu-se in pod cu o carte de legende. Cind patrunde printr-un portal intr-o lume populata de bestii si monstri, protagonistul trebuie sa isi cistige intrarea inapoi in lumea lui. Cartea e insa mai degraba pentru un public adult, continind elemente de horror.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.