Social 16 Iulie 2007 22:07
Intre un restaurant francez si un fast-food grecesc, Teatrul "La Huchette", de pe celebra strada cu acelasi nume din Cartierul Latin, propune seara de seara, de jumatate de secol, acelasi meniu: "Cantareata cheala" si "Lectia", de Eugen Ionescu.
Fapt unic in istoria mondiala a reprezentatiilor teatrale, vitalitatea pieselor lui Ionescu este un record consemnat deja in „Guiness Book”. Parizieni, francezi din provincie, turisti stau la coada zi de zi ca sa prinda un loc din cele 95 in minusculul teatru de cartier. Intre cele doua razboaie, localul fusese un restaurant armean, tinut de parintii cantaretului Charles Aznavour. „Cantareata cheala”, in regia lui Nicolas Bataille, incepe in fiecare seara, la ora 19.00, urmata de piesa „Lectia”, la ora 20.00, in regia lui Marcel Cuvelier.

Cu 50 de ani in urma, cei doi regizori s-au incapatanat sa creada in Eugen Ionescu, un scriitor pe-atunci necunoscut. Astazi, Teatrul „La Huchette” si piesele dramaturgului francez de origine romana au ajuns obiective turistice, recomandate in ghiduri, ca niste curiozitati pariziene obligatorii, alaturi de Turnul Eiffel sau Sacre Coeur.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.