Social 14 Iulie 2007 00:27
Telefonul celular si alte aparate au trimis la pensie memoria oamenilor.

Tehnica moderna are un rol distructiv asupra memoriei oamenilor, releva un studiu realizat in Irlanda. Explozia de celulare si de alte tipuri de dispozitive mobile pe care oamenii isi stocheaza tot felul de date personale a dus la aparitia unei generatii incapabile sa retina chiar si lucruri simple, cum ar fi zilele de nastere ale rudelor, a scos la iveala studiul, citat de Reuters.

Un sfert dintre cei care au participat la sondaj au declarat ca nu-si stiu pe de rost numarul de la telefonul fix. Mai grav, doua treimi dintre cei chestionati au recunoscut ca nu sunt in stare sa retina aniversarile a mai mult de trei persoane, fie ele rude sau prieteni.

Tineretul conectat la tehnologia moderna are o memorie mai slaba decat persoanele trecute de 50 de ani. Astfel, tinerii sub 30 de ani retin mai putine date de nastere sau numere de telefon decat parintii lor. Doua treimi dintre tineri au declarat ca se bazeaza pe telefonul mobil sau pe alt dispozitiv pentru a-si aminti date importante.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.