Social 14 Iulie 2007 23:10
Ieri, la Gradina E-Uranus, a inceput manifestarea "O vara la cinema" care se va desfasura pana pe data de 29 iulie si este organizata de Ambasada Frantei in Romania si de Institutul Francez din Bucuresti.
Pelicula care a deschis aseara manifestarea "O vara la cinema" a fost "8 femei", in regia lui Francois Ozon, un film produs in 2002 si care a fost extraordinar primit la diverse mari festivaluri ale lumii.

"O vara la cinema" propune in urmatoarea perioada o intalnire cu unele dintre cele mai apreciate pelicule frantuzesti. Pana pe 29 iulie, bucurestenii vor putea viziona gratuit filme ale cinematografiei franceze, vor fi 14 intalniri cu mari actori francezi. Pe ecranul din zona Uranus, oaza ideala de cultura si de petrecere a timpului liber in inima orasului, asa cum il prezinta organizatorii, aceasta noua manifestare - Un ete au Cinema - initiata de Ambasada Frantei si de Institutul Francez, vrea sa reinvie la Bucuresti placerea magica a cinematografului in aer liber! Siluetele unor mari actori francezi de cinema de ieri si de azi vor straluci in noptile bucurestene, in cadrul proiectului "Stele sub stele..." de la Catherine Deneuve la Isabelle Huppert, de la Louis de Funes la Gerard Depardieu, de la Jeanne Moreau la Emmanuelle Beart...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.