Social 13 Iulie 2007 00:42
Vremea se va indrepta, iar temperaturile vor ajunge la nivelul normal pentru aceasta perioada, dupa furtunile de miercuri si joi. De saptamina viitoare insa, canicula ar putea reveni.

Ploile si vijeliile de miercuri vor fi inlocuite treptat de vremea frumoasa, cu temperaturi de 20 pina la 32-34 de grade Celsius, incepind din acest weekend, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

„Izolat vor fi si ploi, in nord, centru si la munte, vineri si in Moldova, dar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru prima jumatate a lunii iulie, cu valori intre 20 si 32 de grade. De duminica, ploile vor disparea, iar temperaturile vor fi de 26-34 de grade Celsius“, a declarat Mihai Timu, meteorologul de serviciu de la ANM. Acesta a adaugat ca „se observa o tendinta spre canicula, in zona de cimpie, din 17 iulie“.

In ceea ce priveste situatia hidrologica din urmatoarele zile, specialistii au anulat avertizarile de cod galben si cod portocaliu, emise miercuri, ca urmare a ameliorarii vremii, anuntata de ANM. „Debitele vor fi in scadere pe toate riurile si nu mai exista pericolul de inundatii. Intram practic in cotidianul de vara. Vor mai fi ploi torentiale scurte si e posibil sa mai apara astfel de avertizari in vara, dar nu se prevad viituri care sa depaseasca cotele de inundatii“, a declarat Adrian Apostol, hidrologul de serviciu de la Institutul National de Meteorologie si Hidrologie (INMH).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.